Jobbik: Budai megerősítette a Fidesz korruptságát

„A Fidesz korrupciós mechanizmusokra épül” – mondta Gyöngyösi Márton.

MTI
2016. 02. 04. 15:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyöngyösi Márton, az ellenzéki párt parlamenti képviselője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, Budai Gyula a napilap legfrissebb számában gyakorlatilag elismerte a fideszes korrupciót, amikor Andy Vajna kaszinóüzemeltetési gyakorlatával összefüggésben örömét fejezte ki, hogy már nem korrupcióellenes kormánybiztos. Míg a Fidesz választási kampányában elszámoltatásról beszélt, addig a valóságban a „szociálliberális elődjeit is túlszárnyalva” folytatja a korrupciót – fogalmazott a jobbikos politikus, aki megjegyezte: szeretnék, ha a kormánypárt ezúttal nem „Kovács Bélázással”, hanem a korrupció ellen tett érdemi lépésekkel válaszolna.

Gyöngyösi Márton ismételten felvetette Vona Gábor Jobbik-elnök azon korábbi javaslatát, hogy az Országgyűlés fideszes vezetéssel hozzon létre egy bizottságot, amely a kémkedéssel gyanúsított Kovács Béla jobbikos EP-képviselő ügyével foglalkozik, valamint ezzel párhuzamosan egy másik, jobbikos vezetésű testületet, amely „Orbán Viktor és körének meggazdagodását, valamint más korrupciós mutyikat tárná fel”.
A Jobbik szerint erre azért is nagy szükség lenne, mert a korrupció nagyon sötét árnyékot vet a politikára és rengeteg embert üldöz el az országból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.