Jobbik: Kétmillió magyart csapott arcul a kormány

A párt szerint teljes mértékben elítélendő a migránsok kvóta szerinti szétosztása.

MTI
2016. 02. 21. 14:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki politikus szerint a kormány „kettős játékot” játszik, amikor Magyarországon teljes mértékben elutasítja a kvótát, külföldön viszont sokkal megengedőbb a kérdésben. Szerinte a kormány ez ügyben „arcul csapta” a mintegy kétmillió magyar polgár akaratnyilvánítását.

Z. Kárpát Dániel elmondta azt is, hogy a kormány „kettős játéka” miatt a legutóbbi EU-csúcson olyan záródokumentumot támogattak, amelynek számos pontja vállalhatatlan. A dokumentum többek között feltételezi a migránsok határországokba történő szétterítését és újabb befogadó állomások létesítését.

Az alelnök szólt arról is, a Fidesz a szombati közleményében hamisan állította, hogy a Jobbik nem támogatta a kerítés építését és a magyar katonák határra történő vezénylését. „Az igazság ezzel szemben az, hogy a Jobbik biztosította a kétharmadot ezen nemzetstratégiai döntésekhez, a kerítés ötlete az ásotthalmi jobbikos polgármestertől származott, továbbá a honvédség vezénylésének szándéka is egy jobbikos sajtótájékoztatón hangzott el” – mondta Z. Kárpát Dániel.

Mint arról az MNO is beszámolt, szombaton elképesztő árulásnak nevezte, hogy Orbán Viktor nem akadályozta meg annak a zárónyilatkozatnak az elfogadását, amely 160 ezer menekült áthelyezéséről szól, akik közül 1300 érkezhet Magyarországra.

A brüsszeli EU-csúcson David Cameron brit kormányfő legtöbb vitát kiváltó követelését illetően olyan megoldás született, amelynek értelmében Nagy-Britanniában alapvetően négy, de szükség esetén akár hét éven át is korlátoznák az unióból újonnan érkező külföldi munkavállalóknak járó, foglalkoztatással összefüggő juttatásokat. Az intézkedésnek nincs visszamenőleges hatálya, nem érintheti az országban régebben dolgozó vendégmunkásokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.