Kirúgták a cigányvicceket terjesztő egyetemistát

A Budapesti Corvinus Egyetem ráadásul etikai vizsgálatot rendelt el a vétkes ellen.

MNO
2016. 02. 15. 16:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Studium Generale belső vizsgálatot folytatott le, miután a Népszabadság megírta: cigányviccek szerepeltek a cég által összerakott matematikaérettségi-felkészítő feladatsorokon. A lapokat véglegesítő tanuló diákszervezeti tagságát ezután volták meg, a Budapesti Corvinus Egyetem etikai vizsgálatot rendelt el ellene.

A diákszervezet elhatárolódott a cigányozó feladatsortól és felelősétől, mint írják, „értékeinkkel szöges ellentétben áll bármilyen rasszista gondolat, viselkedés, illetve megnyilvánulás, hiszen a Studium Generale Diákszervezet 46. éve nemi, vallási, faji identitástól és anyagi helyzettől függetlenül készíti fel középiskolások ezreit az érettségi vizsgákra, és végzi kiemelten hátrányos helyzetű középiskolás diákok ingyenes és magas minőséget képviselő oktatását”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.