Kockás ingben tiltakoznak, Balog ünneplővel üzent

Kockás mintás fejléccel jelent meg a Népszava is.

Lakner Dávid
2016. 02. 19. 13:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többek közt Alföldi Róbert és Koncz Zsuzsa is kockás inggel üzenték meg, hogy kiállnak a tiltakozó pedagógusok mellett, miután Klinghammer István lapunknak kifejtette: „Olyan pedagógusokra van szükség, akik okosak, erkölcsösek, és ezeket az értékeket adják át a diákoknak. Ezért vagyok pipa, ha a tévében nézem, hogy borotválatlan, kócos, kockás inges tanári kar grasszál. Tudniillik egy tanár a megjelenésével is példát mutat a gyerekeknek.” A Nemzeti Színház volt igazgatója viszont ezzel kapcsolatban azt üzente: „Nem lennék az, aki vagyok, ha nem azok a tanárok tanítottak volna, akik. Úgyhogy a kockás ing szerintem végtelenül menő. Keserű Imrének, drága osztályfőnökömnek több is volt Úgyhogy kedves tanárok, szülők, gyerekek és mindenki: kockás ing a jövőért!”

 

Koncz mellett Bródy János zenész is kockás inges képet tett ki magáról a Facebookra. Kockás mintás fejléccel jelent meg a pénteki Népszava is, vezető anyagában „kockás inges szolidaritásról” írva. Több tanári kar és osztály is kockás ingben fényképezkedett, a fotókat pedig a Diákok a kockás ingért Facebook-eseménybe töltötték fel.

Nem csak pedagógusok és művészek mutatkoztak kockás ingben: a fideszes Bencsik János is ilyen képet töltött fel magáról Facebook-oldalára. „Nekem még ezt tanították földműves nagyszüleim a békési tanyavilágban. Akadémikusi körökben úgy tűnik, hogy nem mindenkihez jutott el e népi bölcsesség. Mindenesetre az, hogy ki milyen inget visel, elsősorban divat és ízlés dolga, s az elvégzett munka minőségét aligha befolyásolja. Eddig is szerettem a kockás ingeket, de talán itt az ideje, hogy a Kossuth téri munkahelyemen is rendre abban jelenjek meg szolgálatra” – üzente a volt államtitkár.

Nem mindenki részesítette ugyanakkor előnyben a kockás viseletet: Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter fehér ingben fotózkodott egy nemzetközi tudományos diákolimpikonnal, megjegyezve: „Ezek a fiatalok magyar iskolában tanulnak, és a világ élvonalában vannak. Ide mindenki fehér ingben jött, de nem az ing számít, hanem a teljesítmény.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.