Kunhalmi: Meg kell szüntetni a Kliket

Kunhalmi szerint ez az elképzelés nem valósulhat meg, amíg Orbán Viktor a miniszterelnök.

MTI
2016. 02. 07. 14:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki politikus szerint a legfontosabb feladat a funkcionális analfabetizmus felszámolása. Az a cél, hogy a nyolcadik osztály elvégzésekor minden diák tudjon írni, olvasni, számolni, fogalmazni, szöveget értelmezni, valamint rendelkezzék logikai képességekkel, a középiskolából kikerülők pedig tudjanak programozni és folyékonyan beszéljenek angolul – tette hozzá.

A tanulás képességét kell elsajátítani a iskolában, a differenciált gondolkodásét, a kritikai attitűdöt, a vita kultúráját, hiszen a kérdezni és hibázni merés képessége vezet egy kreatív, stresszmentes és demokratikus iskolához – hangsúlyozta, hozzátéve, 2030-ban jobb, erősebb gazdasággal bíró országban élhetünk, ha ezt az elképzelést egy kormányváltás után sikerül megvalósítani.

Mint mondta, mára az oktatás vált a legfontosabb belpolitikai üggyé, „lázadnak a pedagógusok” és mind több ágazat dolgozója csatlakozik az elégedetlenekhez, szavai szerint a kormányzat pedig hol bagatellizálja a történteket, hol fenyeget, hol „álkonzultációt” folytat, miközben a tiltakozók megosztására játszik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.