Már nem dolgozik a rettegett veszprémi óvónő

Kiskorú veszélyeztetése miatt korábban elítélték, ám erről nem számolt be a munkahelyén.

LD
2016. 02. 03. 6:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felmentették a munkavégzés alól M.-né S. Ilonát, aki korábban gyakran terrorizálta a rábízott gyerekeket a veszprémi Ringató Óvodában – olvasható a Vehíren. Az óvónőt tavaly szeptemberben első fokon, decemberben pedig másodfokon is felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték kiskorú veszélyeztetése miatt, ő azonban ezt eltitkolta a munkahelyén. Az óvoda kérte a nőt, hogy mutassa meg az ítéletet, de erre nem volt hajlandó. Az intézmény ezután a bíróságtól közvetlenül kérte ki a papírt, és a nőt annak megérkezéséig is felmentették a munkavégzés alól.

Az RTL Klub kedd esti híradójában számolt be róla: a bírósági ítélet szerint a délutáni pihenő során többször megalázóan viselkedett a gyerekekkel az óvónő. Alvás előtt többször nem engedte a kicsiket, hogy kimenjenek a mosdóba, akik mégis kikéredzkedtek, azokkal pedig megalázóan beszélt. Volt, hogy a gyerek meseolvasás alatt szeretett volna kimenni, mire M.-né ráordított: „Tőled egy rohadt mesét se lehet elolvasni.” Volt olyan kicsi, aki a frusztrációtól a kiságyba hányt, amit az óvónő vele takaríttatott fel.

A Pesti Srácok szerint volt olyan kisfiú, aki már nem is mert ebédnél levest enni, nehogy utána ki kelljen mennie a mosdóba. Még hónapokkal a történtek után is azt mondogatta: „Most elalszom, és ha pisilnem kell, akkor kimegyek pisilni, nem lesz baj.”

„Az óvónő a bírósági eljárás során is végig tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. Úgy nyilatkozott, hogy szerinte mindvégig a szakma szabályainak megfelelően, határozottan, de következetesen nevelte a gyerekeket, és megítélése szerint egy ötéves gyermeknek a szükségleteit, a pisilését vissza kell tudnia tartani, mert ez feltétele az iskolára való érettségnek” – fejtette ki a Pesti Srácoknak Laczkó Henriett, a Veszprémi Törvényszék szóvivője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.