Márciusban már utazhatunk a hosszú CAF villamosokon

Az 1-es villamos vonalán áll majd forgalomba.

MTI
2016. 02. 22. 11:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság kiadta a villamos típusengedélyét, valamint az első szerelvény üzembe helyezési engedélyét is, a jármű március végétől már szállíthat utasokat a Bécsi út és a Fehérvári út közötti 1-es vonalon – közölte a BKK.

Budapesten kilenc CAF (Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles) Urbos 3 típusú villamos van, és még három érkezik a spanyol gyártótól. A szerelvények május közepéig megkapják az üzembe helyezési engedélyt, és forgalomba állnak az 1-es villamos vonalán. A BKK közölte továbbá, hogy a CAF a hosszú járművek típusengedélyét, valamint az első jármű üzembe helyezési engedélyét is a szerződéses határidőn belül szerezte meg.

A hosszú CAF villamosok a leghosszabb és legnagyobb kapacitású villamosok a világon: egyszerre 345 ember utazhat rajtuk. A szeptember közepén bemutatott rövidebb szerelvények már közlekednek is a 3-as és a 17-es villamos vonalán, de hamarosan a 19-es és a 41-es vonalon is szállíthatnak utasokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.