MÁV: a felét adnák a bérköveteléseknek

Az új fejlemény miatt kérdéses, hogy továbbra is sztrájkolni akarnak-e a vasutasok.

MNO
2016. 02. 08. 7:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MÁV kezdetben félszázalékos differenciált bérfejlesztést és az alapbér további fél százalékának megfelelő nyugdíjpénztári tagdíj-kiegészítést javasolt. Szombaton írtunk róla, hogy noha azóta elmozdult ezen álláspontjáról, de még mindig csak kevesebb mint a felét ajánlotta az öt százaléknak.

A hétfő reggel azonban új fejleményt hozhat az ügyben: a társaság sajtóközleményben tudatta, hogy készek megadni

A társaság ezzel lezártnak tekintheti az ügyet, mivel közleményében úgy fogalmaz: a 2,2 százalékos alapbéremelést visszamenőlegesen, 2016. január 1-jei hatállyal hajtja végre azon munkavállalók esetében, akiknek az alapbére nem haladja meg a 450 000 forintot.

Kérdés, hogy a munkavállalók mit szólnak ehhez. A múlt héten a Magyar Nemzet adott hírt arról, hogy feltétlenül sztrájkra készülnek, amelynek részleteit ma jelentené be hét vasutas-érdekképviselet. Egy tegnap este érkezett közlemény szerint azonban a ma reggeli tárgyalások miatt elhalasztják a tíz órára tervezett bejelentést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.