Meglett Orbán megvert kuvasza

Orbán Gáspár nevére regisztrálták azt a kutyát, amellyel a miniszterelnök az állatvédelem mellett demonstrált.

MNO
2016. 02. 25. 16:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A portál úgy tudja, hogy hat éve a Budai Kisállatklinikán kezelték azt a kuvaszkölyköt, amelyet a miniszterelnök fia, Orbán Gáspár vitt súlyos sérülésekkel állatorvoshoz. A portál megkereste a XI. kerületi rendelőt, kiderült, hogy az állat nyilvántartási kartonja szerint 2010 júniusában vették fel a Nárcisz névre keresztelt kuvaszt. A négy hónapos kölyöknek el volt törve a lába, és fejsérülése miatt elvesztette az egyik szemét. Juhász Csaba, az állatklinika korábbi orvosa szerint Orbán Gáspár, a miniszterelnök és felesége többször meglátogatta a kutyát a kezelés ideje alatt.

Orbán Viktor azonban azt nyilatkozta a Borsnak három évvel ezelőtt, hogy nincs kutyája – ahogy azt itt megírtuk. Szerdán egy eddig ismeretlen fehér kuvasszal közös fotót tett közzé a miniszterelnök, a Blikk szerint az állat hat éve él Felcsúton Orbánékkal, és állítólag egyszer félholtra verték. A Vs.hu is nyomozásba kezdett, arra jutott, hogy a miniszterelnököt hat év alatt csak más kutyákkal fotózták le: egy tacskóval és egy harmadik fajta ebbel, amely Orbán Ráhelé.

Az Index azonban megkereste a Miniszterelnöki Hivatalt, hogy megtudja, miért állította azt Orbán Viktor, hogy nincsen kutyája, miközben Felcsúton nevelték a kuvaszt. Annak kapcsán is választ várt a portál, hogy ki verhette egykor félholtra a kutyát, de a Miniszterelnöki Sajtóiroda csak annyit közölt: „ebtartási ügyekben nem vagyunk illetékesek”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.