Módosítana a főváros határain Óbuda polgármestere

Ehhez azonban parlamenti döntésre és esetenként népszavazásra lenne szükség.

MTI
2016. 02. 11. 7:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap arról számol be: Bús Balázs (Fidesz–KDNP) szerint a kerület szélein több olyan lakónegyed is kialakult az elmúlt években, amely sokkal inkább kapcsolódik a fővároshoz, mint ahhoz az agglomerációs településhez, amely a külterületet belterületbe vonta, lehetővé téve a beépítését.

Az új negyedekben élők zöme a kerület infrastruktúráját használja, beleértve az utakat, oktatási, egészségügyi és szociális intézményeket, miközben ezek működtetéséhez az agglomerációs települések egyetlen fillérrel sem járulnak hozzá – írja a lap, megemlítve, hogy több városszéli kerület is küzd ezzel a problémával.

A cikk szerint a városhatár módosításához parlamenti döntésre és esetenként népszavazásra lenne szükség, így megvalósulásához nem fűz túl sok reményt Óbuda vezetője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.