Nagykövet lesz az MTVA volt vezérigazgatója

Több százmillió megy el az új-zélandi nagykövetség kialakítására.

BO
2016. 02. 26. 10:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A külügyi bizottság zárt ülésén az ellenzékből egyedül jelen lévő Mesterházy Attila nem támogatta Szabó László Zsolt kinevezését. A lapnak elmondta, több százmillió megy el a nagykövetség kialakítására, ami ugyanakkor nem indokolt, mivel magyar miniszterelnök még sosem járt Új-Zélandon, külügyminiszter is legutóbb 1990-ben.

Szabó másfél évig volt az állami média vezetője, tavaly augusztusban indoklás nélkül mondott le. Szabó 1999 és 2001 között az MTV első embere volt, akkor bizalomvesztésre hivatkozva távozott, miután nem sikerült konszolidálnia a köztévét. Ezután a kormány Ausztráliába küldte, a canberrai nagykövetségen kulturális attaséként tevékenykedett. A 2002-es kormányváltás után hazarendelték, mert a rendőrség nyomozást indított ismeretlen tettes ellen több MTV-s ingatlan eladása és hűtlen kezelés gyanúja miatt. Az ügyészség 2003-ban megszüntette a nyomozást, arra hivatkozva, hogy az MTV 2001 végére bekövetkező helyzete és vesztesége nem Szabó kötelességszegő magatartásának következménye volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.