Nem tart idén beszédet Orbán a Nemzeti előtt?

A bíróság helybenhagyta egy civil társaság rendezési kérelmét.

MTI
2016. 02. 04. 19:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma délután a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság jogerős döntésével hatályon kívül helyezte a Budapesti Rendőr-főkapitányság döntését, ami egy március 15-én, a budapesti Nemzeti Múzeumnál tervezett rendezvény megtartását azért nem vette tudomásul, mert az lehetetlen célra irányul – közölte a Fővárosi Törvényszék az MTI-vel. A közlemény szerint

a Nemzeti Múzeum előtti területre egy magánszemély március 15-ére 10.00-tól 16.00-ig rendezvényt jelentett be,

de a rendőrség azt érdemi vizsgálat nélkül elutasította. A bíróság megállapította, hogy a bejelentést érdemben kellett volna vizsgálniuk.

A HVG kiderítette, hogy a rendezvény mögött Demokratikus Magyarországért Civil Társaság áll. Büki Zoltán szerint évek óta nem volt lehetősége az ellenzéknek jelentős történelmi helyszíneken ünnepelni, ugyanis az állami és a fővárosi rendezvények elsőbbséget élveztek, azonban az Alkotmánybíróság ezt a gyakorlatot megszüntette. A helyszínre várnak minden olyan magánszemélyt és ellenzéki tömörülést, akik nem állami keretek között kívánnak megemlékezni a forradalomról. Büki hozzátette, hogy 1948-ban is az akkori ellenzék kelt fel a hatalommal szemben, ezért érzik szimbolikusnak, hogy a Nemzeti Múzeumnál gyűlhetnek össze.

A lap azt írta: a határozat nem zárja ki, hogy állami rendezvényt is tartsanak a területen egyidejűleg az ellenzéki rendezvénnyel.

A végzés ellen jogorvoslatnak nincs helye.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.