NVI-botrány: Csepreghy szerint az esetből az ellenzék profitál

Úgy véli, ott kell keresni az okozókat, ahol ennek haszna is érvényesül.

MTI
2016. 02. 26. 12:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára pénteken Budapesten újságírói kérdésre felidézte: Orbán Viktor miniszterelnök arra kérte a parlamenti pártokat és a Nemzeti Választási Irodát (NVI) a keddi események után, hogy kezdeményezzék a népszavazásra vonatkozó törvények módosítását.

Ezek törvényi alapon adnak lehetőséget arra, hogy még egyszer ilyen méltatlan helyzet ne fordulhasson elő – mondta.

Arra a felvetésre, hogy bizonyos szálak a Fideszhez vagy Kubatov Gáborhoz, a Fidesz alelnökéhez, az FTC elnökéhez lennének köthetők, azt felelte: a kormány mélységesen elítéli a történteket. Hozzátette: az elmúlt napok politikai történéseiből is látszik, hogy az esetből az ellenzék profitál, „értelemszerűen ott kell keresni az okozókat, ahol ennek haszna is érvényesül”.

Arról, hogy a kormány minisztériumi háttérintézmények beolvasztását tervezi, az államtitkár azt mondta: 2016. júliusig 73 háttérintézmény fog beolvadni a minisztériumokba a kormányzati átalakításokkal, ami a bürokráciacsökkentést célozza. A következő kormányülésen a Belügyminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma háttérintézményeinek beolvasztásáról tárgyalnak majd.

Az egyes háttérintézmények, amelyek minisztériumi struktúrában is ellátható állami feladatokat látnak el, 2017 januárjától az állami szervezeten belül végzik munkájukat, a napi végrehajtási feladatokat pedig a járási és megyei kormányhivatalok veszik át – ismertette Csepreghy Nándor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.