Orbánék több mint 33 milliárdot adnának Szekszárdnak

Sportcsarnok, uszoda, távhővezeték a paksi erőműből – ízelítő abból, miről tárgyalt a miniszterelnök.

MTI
2016. 02. 23. 14:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányfő a szekszárdi Vármegyeházán tartott közös sajtótájékoztatón a részletekről szólva elmondta:

Nem sikerült ugyanakkor megállapodni a városban működő megyei könyvtár és a levéltár elhelyezéséről, mert az elképzelések még nem elég pontosak. A kormány Szekszárddal közös munkacsoport létrehozását javasolja az ügyben – jegyezte meg Orbán.

Emlékeztetett: az állam 5,9 milliárd forint adósságot vállalt át a szekszárdi önkormányzattól, 2010-től 2014-ig pedig 27 milliárd forint fejlesztési forrás jutott a városra. A kormányfő a Modern városok program finanszírozásáról azt mondta: a pénz részben rendelkezésre áll.

Újságírói kérdésre válaszolva megjegyezte, hogy a munkanélküliség jelenleg 4,5 százalék.

Ács Rezső úgy értékelte a megállapodást, hogy az hosszú évtizedekre meghatározza a város életét. „Olyan programhoz kaptunk támogatást, amellyel modern, korszerű, a fiatalok számára is vonzó, biztos egzisztenciát nyújtó várost tudunk építeni” – fogalmazott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.