PDSZ: Lázár manipulál, félretájékoztat, fenyeget

„Ha nem érti a pedagógusok elégedetlenségének okát, akkor tényleg nagy a baj.”

MNO
2016. 02. 18. 18:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányinfón Lázár egyebek között

Mendrey László csütörtök esti közleményében úgy fogalmazott Lázár János kijelentései kapcsán: „Ha nem érti a pedagógusok elégedetlenségének okát, akkor tényleg nagy a baj. Ha nem látja, hogy a tiltakozók nem magukért, hanem éppen a gyerekekért, a közoktatásért, az ország jövőjéért demonstrálnak, akkor politikusi farkasvakságban szenved.”

A gyermekek politikai célra való fel nem használásával kapcsolatban az elnök – mint írta – egyetért Lázárral, ugyanakkor a szakképzéseket, melyekben a közismereti tárgyak számát nagymértékben csökkentették, az „eldobható szakmunkások” képzési helyszíneként jelöli meg. E szakmunkásokat a hatalom kiszolgáltatottjainak nevezi, „hisz leginkább a – minden józan határon túlterjeszkedett – állam az, amely befolyásolja mindennapjaikat”.

A Klik tartozásáról Mendrey azt írta: „Ha nem érti, hogy az adóssággal küzdő Klik nem hibajelzés, hanem maga a hiba, akkor nem felelősen gondolkodó politikus, hanem kritikátlan kiszolgáló.”

Végezetül Lázár tankönyvlobbival kapcsolatos megállapításokra reagálva Mendrey így fogalmazott: „Ha nem érti, hogy a tankönyvpiac felszabadítása nem a tankönyves lobbi, hanem a közoktatás egészének eminens érdeke, akkor Dehogynem érti. Lázár János kiváló képességű, jól képzett politikus. Ha kell, ígér, ha kell (be)hízeleg, ha kell, felvilágosult és közvetlen s ha kell, akkor manipulál, félretájékoztat, fenyeget. Ahogy ezt teszi hetek óta. Nem kell!”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.