Régóta segíti egymást Habony és Baán

A fideszes háttérember cége még a Szépművészeti Múzeum igazgatói pályázatánál is segített.

MNO
2016. 02. 20. 15:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Számos projekt és hosszú évek közös munkája alapozta meg Habony Árpád és Baán László személyes jó viszonyát – írja az Index. A lap úgy értesült, hogy a fideszes háttérember cége „állítólag még a Szépművészeti Múzeum igazgatói pályázatánál is besegített”. Habony cége, a CCC+Bogner Kulturális Kommunikációs és Tanácsadó Kft. a 2000-es évek elején kormányzati vonalon is építette a kapcsolatait. A társaság közreműködött a korona parlamenti elhelyezésében és átszállításában, ezzel teremtette meg reputációját, így 2000 után könnyen kapott megrendeléseket a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumától. A tárca közigazgatási államtitkári posztját akkoriban éppen Baán László töltötte be.

Az Index úgy tudja, Baánon keresztül Habonyék részt vettek a Müpa létrehozásának előkészítésében, és bedolgoztak más ügyekben is. A portál Index információi szerint a cég csapata közreműködött az örökségvédelmi törvény előkészítő munkáiban, még a parlamenti egyeztetésekbe is belefolytak.

A portál úgy értesült, hogy Baán együttműködése a CCC+Bognerrel olyan szorossá vált, hogy még az igazgatói pályázat elkészítésébe is segítséget nyújtott a cég, majd amikor Baánt kinevezték, másfél-két éven át közvetlenül az igazgató alatt a múzeumnak is dolgozott megbízási szerződéssel.

Mint arról az MNO pénteken beszámolt, Baán László nem mond le a Szépművészeti Múzeum igazgatói pozíciójáról. Az Origónak adott villáminterjúban beszélt erről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.