Rendőrnek álcázva loptak meg időseket

A házaspár és két társuk a szokásos trükköt vetette be: elterelték az idősek figyelmét, majd elemelték az értékeket.

MTI
2016. 02. 12. 14:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt írták, hogy az álrendőrök 2015 decembere és 2016 februárja között összesen ötször követtek el bűncselekményt a főváros második, ötödik és tizenharmadik kerületében. Hatósági eljárást színlelve megtévesztették a sértetteket, elterelték a figyelmüket, majd eltulajdonították az ékszereiket, a műtárgyaikat és a készpénzüket.

A BRFK lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az érdi 41 éves Sz. Anita, a 43 éves Sz. Kálmán és a 35 éves J. Gábor, valamint a tárnoki 30 éves Sz. Tamás ellen – írták.

A rendőrök hétfőn Budapest VIII. kerületében igazoltatták Sz. Anitát, Sz. Kálmánt és Sz. Tamást, akik autójában rendőri jelzéssel ellátott ruhadarabokat, bilincset, jelvényt, rendfokozat- és állományjelzőket, valamint ékszereket, mobiltelefonokat és nagy mennyiségű készpénzt találtak.

A nyomozók megállapították, hogy az elkövetők aznap egy angyalföldi idős embert loptak meg. A tőle eltulajdonított aranygyűrűket éppen egy józsefvárosi ékszerkereskedésben értékesítették, amikor elfogták őket.

A két férfit és a nőt gyanúsítottként hallgatták ki, a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható negyedik társuk ellen elfogatóparancsot adtak ki, végül szerdán Érden fogták el.

A bíróság szerdán elrendelte Sz. Kálmán előzetes letartóztatását, valamint Sz. Anita és Sz. Tamás házi őrizetét, J. Gábor ügyében pedig pénteken hoz döntést – olvasható a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.