Rétvári csitítja a kedélyeket: nekiálltak egyeztetni

Állítása szerint 95 helyszínen 1005 iskola vezetőivel, tanáraival konzultáltak.

MTI
2016. 02. 04. 8:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rétvári Bence bejelentette: 95 helyszínen 1005 iskola vezetőivel, tanáraival konzultáltak. A politikus arról is beszélt, hogy a jövő héten ül össze a köznevelési kerekasztal, ahol hétoldalú egyeztetést tartanak a köznevelés rendszeréről. Előrevetítette: hosszú egyeztetésfolyamat veszi kezdetét, amelynek célja annak vizsgálata, hogyan lehet javítani a diákok teljesítményén.

Az államtitkár felidézte: sok vidéki kistelepülés számára a folyamatos bizonytalanságot eredményezte az önkormányzati fenntartás, a 2010-et megelőző nyolc évben 381 iskolát, telephelyet kellett emiatt bezárni, ami negatív hullámmal, elbocsátással is járt. Ezt a folyamatot az állami fenntartással tudták megállítani – jelentette ki.

Mint arról az MNO beszámolt, a rendőrség jelentése szerint ötezren vettek részt a Herman Ottó Gimnázium pedagógusai által szervezett szerdai tüntetésen. Miskolc mellett Budapesten, Pécsett, Szegeden és Sopronban is tüntettek a jelenlegi oktatási rendszer miatt. A fővárosban, a Szabadság téren – az ATV információ szerint – nagyjából hat-nyolcszázan vettek részt. A budapesti felszólalások során többször bírálat érte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot, és azt kifogásolták, hogy gyakorlati tudásra kellene helyezni a hangsúlyt a lexikális információk sulykolása helyett.

Sopronban hatvanan demonstráltak a Klik Széchenyi téri irodája előtt – tájékoztatott a Kisalföld. A szakadó esőben Jakál Adrienn, a PM soproni elnöke azt hangsúlyozta, hogy az átgondolatlan oktatáspolitikával a gyermekek jövőjét, és ezzel az ország jövőjét kockáztatják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.