Saját szabályait szegi meg a közmédia

Több hírműsorban is meghaladja a kétharmadot a kormányoldal szerepeltetése.

MNO
2016. 02. 04. 17:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írják, a francia modellként emlegetett szabály (a kormánynak/kormánypártoknak kétharmad megszólalás jusson, az ellenzéknek egyharmad) betartását a médiatanács nyomon követi.

A médiahatóság közzétette a jelentését arról, hogy miként alakult a novemberi és decemberi hírműsorokban a politikusok szereplése. Ebből kiderül: a kétharmadot bőven meghaladja a kormányoldal szerepeltetése több hírműsorban is.

Az M1 esti Híradója például decemberben érte el a legrosszabb eredményt: 80 százalék jutott a kormánynak, kormánypártoknak, tehát az ellenzékre mindössze a megszólalások 20 százalékát fordította.

Az MTVA sajtóosztálya többszöri levélváltás után is kitartott amellett, hogy „a közmédia ahogy eddig, úgy a jövőben is a francia modellt alkalmazza, ezen elvek alapján rögzíti az említéseket és a személyes megszólalásokat” – teszi hozzá a 444.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.