Szinusz, koszinusz, cigányvicc

„Mi az a három szó, amit a legkevésbé akarsz hallani egy cigánytól? Jó reggelt, szomszéd!”

MNO
2016. 02. 02. 10:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mi az a három szó, amit a legkevésbé akarsz hallani egy cigánytól? Jó reggelt, szomszéd!” „Hogy szólítják az öltönyös cigányt? Kérem, a vádlott álljon fel!” Ez a két vicc került fel a Budapesti Corvinus Egyetem érettségi-előkészítőjeként működő, Studium Generale nevet viselő intézmény emelt szintű trigonometria-feladatsorának aljára – írja a Népszabadság. Megkerestük az intézményt, hogy megtudjuk, mi indokolja a feladatsor alján olvasható vicceket. Kérdésünkre egyelőre nem érkezett válasz.

A Népszabadság is felhívta a Studium Generalét, hogy megkérdezze, mi magyarázza, hogy a hivatalos fejléccel ellátott lapok alján – mint látható – ugyancsak nyomdai technikával előállított betűkből formázott cigányviccekkel próbálják szórakoztatni a hallgatókat. Az intézmény egyik munkatársa a lapnak elmondta, megdöbbentek a dolog hallatán, de reagálni csak egy hét múlva tudnak, ugyanis mindenki elment síelni.

Később a Facebookon azt válaszolták a lapnak: „Teljes mértékben megdöbbenve olvastuk üzenetét, miszerint egy bizonyos emelt szintű matematika-feladatsorunk rasszista vicceket tartalmazott. Értékeinkkel szöges ellentétben áll bármilyen rasszista gondolat, viselkedés, illetve megnyilvánulás, hiszen a társadalmi felelősségvállalás jegyében küzdünk nap mint nap az esélyegyenlőségért teljes egészében ingyenes oktatásunkkal, kurzusainkkal. Természetesen azonnal belső vizsgálatot rendeltünk el, hogy mielőbb tájékozódhassunk az említett feladatsorról. A szóban forgó vizsgálat lezártáig pontos információval nem tudunk szolgálni. Figyelemfelhívását köszönjük! Üdvözlettel, a Studium Generale diákszervezet vezetősége.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.