Sztrájk: ekézi egymást a cég és szakszervezetek

Míg előbbi szerint kevesen csatlakoztak, utóbbiak a cég sztrájktöréséről készülnek beszámolni délután.

MNO
2016. 02. 17. 11:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vezérigazgató szerint „nagyon kevesen, a dolgozók mindössze 17 százaléka csatlakozott a munkabeszüntetéshez”. Az MTI szerint Singlár Zsolt úgy fogalmazott: a város lakói semmit nem éreznek a sztrájkból, a közlekedési vállalat a sztrájktörvény betartásával gondoskodik arról, hogy a lehető legtöbb járatot indítsa. Hozzátette: a szerződéses, úgynevezett munkásjáratok mindegyike közlekedik, a dolgozók el tudtak jutni az ipari centrumokba. „A vállalat a törvényesség betartására maximálisan ügyel, és a szakszervezetekkel folyamatosan tartja a kapcsolatot.”

Reggel érkezett a hír, hogy határozatlan idejű sztrájkba kezdtek az MVK Zrt. dolgozói. Már akkor közölték, hogy a közlekedésben nincs fennakadás.

Nem sokkal később a szakszervezetek eljuttattak egy közleményt az MNO-nak, miszerint a közlekedési társaság megpróbálja megtörni a bíróság szerint is jogosnak is ítélt sztrájkot, ezért rendkívüli sajtótájékoztatót tartanak délután kettőtől.

A Miskolci Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete, a Miskolci Autóbuszvezetők és Villamosvezetők Érdekképviseleti Szövetsége, valamint a Forgalmi Érdekvédelmi és Érdekképviseleti Szervezet tegnapi közlése szerint a munkáltatónak is bejelentették a sztrájkot, miután a Miskolci Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság kedden elutasította a vállalat arra vonatkozó kérelmét, hogy nyilvánítsa jogellenesnek a munkabeszüntetést. A cég jelezte: fellebbez a döntés ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.