Tarlós: Év végén kezdődhet meg a 3-as metróvonal felújítása

Ez várhatóan három szakaszban valósul meg.

MTI
2016. 02. 18. 19:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarlós István csütörtök este, az Inforádió Aréna című műsorában úgy fogalmazott, hogy „ez év végén valószínűleg meg tud indulni a kivitelezési munka”. A felújítás várhatóan három szakaszban valósul meg – jegyezte meg.

Emlékeztetett, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdán kétmilliárd forintot fogadott el a felújítás kiviteli tervezésére.

Arra a kérdésre, hogy a 3-as metró pótlásához szükséges buszok beszerzéséről szóló javaslatot miért vonta vissza az előterjesztő, azt válaszolta: ennek az volt az oka, hogy végeznek még egy számítást a pótlóbusz kontra szolgáltatásvásárlás kérdésben.

A főpolgármester 2014 nyarán még úgy fogalmazott: a 3-as metró teljes felújítása befejeződhet 2016 végére, a szerelvények felújítása még 2014-ben, az infrastruktúráé várhatóan 2015-ben kezdődhet meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.