Tényleg vett egy légpárnás hajót a NAV, 58 millióért

Olyan bútorgyártól vették, amelynek tulajdonosa nemrég Tiborcz István ismeretségi körével üzletelt.

FB
2016. 02. 05. 16:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptemberben mindenki azon poénkodott, hogy közbeszerzést írt ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy légpárnás hajóra. Mostanra azonban le is zárult a folyamat: az eredetileg tervezett 45 millió forintnál jóval többet, 58,4 milliót költöttek rá, amelyet Záhonynál vetnek majd be a cigarettacsempészek ellen – írta az Átlátszó.

A tenderre három cég pályázott, végül egy bútorgyártóval kötött szerződést január 20-án a NAV. A győztes AMT Hungary Bútorgyártó és Forgalmazó Kft. tulajdonosa Márkházai Sándor, aki nemrégiben még a turai kastély tulajdonosa volt, ám azóta már a kormányfő vejének, Tiborcz Istvánnak az ismeretségi körébe került – erről a VS.hu számolt be. A kastély védett parkjában egyébként éppen pénteken kezdték kivágni a fákat a Népszabadság szerint.

A szeptemberi kiírásban egyébként még az is szerepelt, hogy a tender győztesének utánfutót és tanfolyamot is kell biztosítania a járműhöz, ám erről az eredményközlésben már nincs szó. További érdekességekről számolt be a 444: a tenderen alulmaradó egyik cégnek, a Quick-Tech Kft-nek ugyanaz a Regius Green Energy Kft. a tulajdonosa, mint az AMT Hungary-nek. A Regius Green pedig Márkházai tulajdona.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.