Terrortörvény: jogállami megoldással kell előállni

Molnár Zsolt szerint a társadalom egészének biztonságát szolgáló javaslatokkal kell fellépni.

MTI
2016. 02. 07. 13:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Molnár Zsolt a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjének szombati kijelentésére reagált.

Rogán Antal egy budapesti konferencián azt mondta: az Európát érő ellenőrizetlen bevándorlás nem szűnt meg, a biztonsági szervek arra figyelmeztetnek, hogy a következő hónapokban, években terrorcselekményekre készülnek Európában. Ez a helyzet azt kívánja meg, hogy továbblépjünk a határok védelmén – mondta, hozzátéve: nem egyszerűen alkotmánymódosításról van szó, hanem több, a mindennapok biztonságát erősítő javaslattal készülnek.

Molnár Zsolt sajnálatosnak nevezte, hogy a kormány még mindig a menekültválság és a terrorizmus összemosásával próbálja igazolni alaptörvény-módosító javaslatát. Ezzel együtt a szocialista politikus úgy vélte: a „sok kommunikációs offenzíva után” a kormány végre felismerte, hogy a terrorizmus ellen nem „junta-alaptörvénnyel”, hanem a társadalom egészének biztonságát szolgáló javaslatokkal kell fellépni.

Remélik, hogy a kormány újabb elképzelései már végre tényleg a biztonságról és „nem a hatalmuk bebetonozásáról” fognak szólni. Mindezek alapján nincs szükség újabb nemzeti konzultációra, „újabb milliárdok elköltésére”, hanem a szükséges forrásokat kell biztosítani a valóban a terrorizmus ellen küzdő szervezeteknek – jelentette ki Molnár Zsolt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.