Több a katona a szerb határon

Több száz fővel növelték a létszámot az embercsempészek miatt.

MTI
2016. 02. 26. 16:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Apáti Zoltán elmondta, a növekvő migrációs nyomás és embercsempész tevékenység miatt a szárazföldön és a levegőben is fokozták a járőrözést.

MI–8-as katonai helikopterek Röszke, Mórahalom, Ásotthalom és Kelebia térségében végeznek felderítő repüléseket nappal és éjjel is. Szárazföldön Mercedes terepjárók, Rába tehergépkocsik és BTR–80, illetve BTR–80a típusú páncélozott harcjárművek járőröznek a leginkább veszélyeztetett térségekben az ideiglenes biztonsági határzár közelében – közölte az ezredes.

A katonák és rendőrök megfigyelő, felügyelő tevékenységét technikai eszközök segítik: a telepített és mobil hőkamerák segítségével pedig már több kilométeres mélységben felfedezhető, ha a migránsok a zöldhatár felé tartanak. A helikoptereket pedig éjjellátó eszközökkel szerelték föl – tudatta a parancsnok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.