Törvénysértően gyanúsították a Mahir oszlopvédőjét

Már nem fenyegeti kétéves börtönbüntetés a Legion Invictus Kft. munkatársát.

MNO
2016. 02. 03. 14:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, a Legion Invictus Kft. két munkatársát január 6-án garázdaság vétségével gyanúsította meg a rendőrség, mivel szóváltásba keveredtek a bontóbrigád tagjaival. A két férfit ezután a rendőrség családi körből vitte el, tehát nem feladatuk végzése közben. A gyanúsítottak tagadták a terhükre rótt cselekmények elkövetését és panasszal éltek a gyanúsítás ellen. Az ügyet ráadásul később áthelyezték a BRFK kiemelt ügyek főosztályára, miközben a jogszabály előírja, hogy normál esetben ez kerületi kapitánysági hatáskörbe tartozik.

Portálunk megkeresésére Böröczky Kornélia most arról tájékoztatott: a IX. kerületi ügyészség január 21-i, jogerős végzésében helyt adott az egyik biztonsági őr panaszának, így megszűnt a gyanúsítotti jogállása. Az ügyészség a határozatában megállapította, hogy a nyomozó hatóság intézkedése törvénysértő volt.

Böröczky Kornélia jelezte: bár a másik gyanúsítottal szemben még nem kapták meg a panaszt elbíráló határozatot, olyan papír sem érkezett, melyben ezt elutasították. Azonban a másik férfi esetében is hasonló határozatra számítanak, mivel a gyanúsítás szerint magát a garázdaságot az a férfi követte el, akinek a panaszának most helyt adtak. Eközben az a biztonsági őr, aki nem kapott határozatot, még a gyanúsítás szerint sem vett tevőlegesen részt az eseményekben, pusztán az autóban ült, így került társtettesként az ügybe.

Az ügyvéd kiemelte: nagyon ritka, hogy az ügyészség elfogad egy panaszt a gyanúsítás ellen. „Ez annyira ritka, mint a fehér holló, az esetek döntő többségében elutasító határozatot kapunk, ezerből egy panaszt szoktak csak elfogadni” – tette hozzá Böröczky.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.