Tuzson állítja, nem lesznek előre hozott választások

Ha a terrortörvény nem megy át a parlamenten, az emberekhez fordulnak – de a mikéntről még nem döntöttek.

MTI
2016. 02. 10. 9:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tuzson Bence erről azzal az alkotmánymódosító javaslattal kapcsolatban beszélt a köztévé szerda reggeli műsorában, amely önálló tényállássá kívánja tenni az alaptörvényben a terrorveszélyhelyzetet.

Az államtitkár közölte, hogy ha a javaslat nem kapja meg a szükséges kétharmados többséget a parlamentben, akkor az emberekhez fordulnak, arról azonban még nem döntöttek, hogyan fogják ezt megtenni.

Tuzson Bence arról is beszélt, hogy milyen kérdések kerülnek majd elő a Fidesz–KDNP évadnyitó frakcióülésén, amelyet szerdától péntekig Lillafüreden tartanak. Elmondta, hogy az egyik fő téma a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) rendszere lesz. Megjegyezte, hogy várhatóan szerdán megjelennek az ezzel kapcsolatos új rendeletek, amelyek egyszerűsítéseket tartalmaznak.

A frakcióülés másik témája a mindennapok biztonságának megerősítése lesz. Kiemelte, hogy az Európai Unióban ismét felvetődött a kötelező kvótarendszer ötlete, amely alapján Magyarországra is küldenének embereket. Ezt az elképzelést a kormány elutasítja, mondta, hozzátéve: a visegrádi négyek egyetértenek a kérdésben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.