Újabb fideszesnél nem stimmelnek a pénzügyek

Győrffy Balázs elvileg nem is bírna törleszteni akkora hitelt, amekkorát felvett, valahogy mégis megy neki.

MNO
2016. 02. 05. 6:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormánypárti politikus összes tartozása ugyanis elérheti a 261,6 millió forintot, tekintettel arra, hogy vagyonnyilatkozatában 190,6 milliós hitelt vallott be, és most az év végi árverésen 89 millió forintért elnyert állami földeket is kölcsönből kívánja kifizetni, amiből 71 millió forintnyi államilag támogatott hitelre jogosult – számolta ki a bulvárlap.

„Viszont képviselői vagyonnyilatkozata szerint jövedelme ennek csak a töredékére lenne elég.”

Ez összesen 1 millió 428 ezer forint bevétel havonta, ami nem kevés, de egy ekkora, negyedmilliárdnál is nagyobb hitelállománynál a legkedvezőbb kondíciókkal (a Blikk 1,95 százalékos kedvezményes kamattal számolt az állami földekre, 4 százalékkal a többire) kiszámolva is

„a havi törlesztőrészlet húszéves futamidőre is minimum 2 millió 173 ezer forint lenne”.

Viszont egy 2014-es jegybanki rendelet szerint egy ekkora törlesztőrészlet esetén az adósnak minimum nettó 3 millió 621 ezer forint igazolt jövedelemmel kellene rendelkeznie.

„Ez pedig csak akkor lenne lehetséges, ha a politikus felesége keresné meg a hiányzó több mint nettó kétmillió forintot.”

A Blikknek Győrffy egyébként azt mondta, hogy a földvásárlásra tényleg vett fel hitelt, és azt a termőföld által megtermelt jövedelemből kívánja visszafizetni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.