Újabb gimnáziumok csatlakoztak a hermanosokhoz

Ezzel már 487 csoport biztosította támogatásáról a miskolci intézményt.

MNO
2016. 02. 01. 11:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írják, ezzel már 487 csoport biztosította támogatásáról a hermanosokat.

Ismeretes, csütörtökön újabb nyílt levelet tett közzé a miskolci Herman Ottó Gimnázium, amelyben a tantestület megismétli kéréseit Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének. A tantestület problémaként említette a túlzott centralizációt és bürokráciát, a kellő alaposság és körültekintés nélkül megtervezett és kivitelezett reformokat, a tanárok és a diákok túlterheltségét, a bérek helyzetét, valamint azt kéri Balogtól, hogy támogassa egy oktatási kerekasztal létrehozását, amely szakmai alapon képes megoldani a problémákat.

A Jobbik támogatja a pedagógusok február 3-i miskolci tüntetését, egyúttal örömét fejezi ki, hogy más ágazatok dolgozói is kiállnak a tanárok mellett, hatalmas pofont adva a kormány „oszd meg és uralkodj” politikájának – mondta sajtótájékoztatón Jakab Péter, az ellenzéki párt miskolci frakcióvezetője.

Miután a miskolci pedagógusok elindították a tiltakozásokat, Balog Zoltán miniszter elismerte: „túltoltuk a biciklit egy kicsit”. Ígéretet tett többek közt arra, hogy három évig nem számíthatnak tanfelügyeleti ellenőrzésre a minősített pedagógusok.

Mint megírtuk, hivatalosan még egyik nagy pedagógus-érdekvédő szervezet sem kapott meghívót a Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere által szorgalmazott köznevelési kerekasztalra. Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke lapunknak úgy nyilatkozott, eddig csak informálisan egyeztettek részvételükről. Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének vezetője viszont nem is számít arra, hogy meghívják őket a tanácskozásra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.