Visszakapcsolták a gázt a gyöngyöstarjáni iskolában

Nemcsak az általános iskolában, de a polgármesteri hivatalban sem volt fűtés.

MTI
2016. 02. 08. 12:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy Károly közlése szerint a fűtés már mindenütt működik, ezért kedden már újra lesz tanítás az általános iskolában. Tudomása szerint a hétfői kényszerszünetet február 20-án szombaton pótolja a 147 tanuló.

A gázkereskedő MET Magyarország Zrt. az MTI-nek eljuttatott közleményében megerősítette: miután a tartozást hétfőn rendezték, a gázelosztó Tigáz már a délelőtti órákban visszakapcsolta a szolgáltatást az intézmény számára.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ nemcsak úszóegyesületeknek tartozik milliókkal, Gyöngyöstarjánban az iskola gázszámláját sem fizette ki, így a szolgáltató lekapcsolta a gázt péntek délután – fogalmazott a Hír TV.

Korábban Nagy Károly az MTI-nek azt mondta: bár az almérőre kötött polgármesteri hivatal rendezte a saját számláit, a szankció őket is érinti. Hozzátette: az iskolában elmaradt hétfőn a tanítás, a szülők gondoskodtak a 147, zömmel helybéli diák elhelyezéséről. Emellett nem nyitott ki sem a művelődési ház, sem a könyvtár, és a polgármesteri hivatalban is csak a legfontosabb teendőket látják el, miután alig 14 fok van az épületben.

A 2400 lakosú település független polgármestere kitért arra: a szülők már korábban felvetették, hogy az iskola működtetését az egyházra kellene bízni, ezért egy hónapja felvették a kapcsolatot az egri katolikus főegyházmegyével. „Jó színvonalú az iskolánk, csak elavult az épület. A korszerűsítésre pedig nem látunk garanciát, talán egy másik üzemeltetővel több sikerrel járnánk” – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.