Zúgolódás az MSZP-ben

A párt választmányi ülését szinte ugyanakkorra hirdették meg, mint a Kossuth téri pedagógustüntetést.

Katona Mariann
2016. 02. 15. 17:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lapunk információi szerint többen is bírálták, hogy miközben a párt is kiállt a tanárok tiltakozása mellett, politikusaiknak dönteniük kellett, hogy szombaton délelőtt a választmányi ülésen vesznek részt, vagy pedig az Országház előtt tiltakoznak az ott összegyűltekkel. Úgy tudjuk, emiatt elég kevesen mentek el a szocialisták ülésére, a választmány így rövid idő alatt, már déli tizenkét óra előtt véget is ért.

A választmányi ülés után Tóbiás József megerősítette azt a sajtóhírt, hogy találtak vevőt a párt Jókai utcai székházára. A Népszabadság írta meg, hogy a Geoholding és a Móra Könyvkiadó vásárolja meg az épületet, ahová több könyvkiadó és szerkesztőség költözik be, illetve könyvesboltot, gyermekszínházat és cukrászdát is kialakíthatnak. (A Geoholding adja ki egyébként a korábban Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc mellett is dolgozó Gál J. Zoltán főszerkesztése mellett megjelenő Vasárnapi Híreket.) – Az MSZP nagyon közel áll ahhoz, hogy értékesítse a székházát – fogalmazott a pártelnök. Nevek említése nélkül hozzátette, hogy a vevők, akikről a sajtó írt, valódiak. A vételár üzleti titok, de a napilap úgy tudja, hogy hozzávetőleg 800 millió forintot fizetnek az épületért. Ez nagyjából annyi, amennyiért a szocialisták korábban megszerezték és felújították a székházat.

A szocialista pártról köztudott, hogy súlyos anyagi gondokkal küszködik. Az MSZP több mint kétmilliárd forint adósságot kénytelen törleszteni, a hiteleket főként Gyurcsány Ferenc pártelnöksége idején, még 2010-ben vették fel. A Jókai utcai székház működtetése havi 12-13 millió forintba kerül, tehát az évi 140-160 milliós kiadás felemésztheti az MSZP-nek járó éves költségvetési támogatás akár harmadát is.



Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.