Harrach: Szerencsés helyzetben vagyunk

Harrach Péter szerint a KDNP-vel nem egyeztetne a kormány, ha újra akarná nyitni vasárnap a boltokat.

FB
2016. 03. 26. 12:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) nem rendelkezik információkkal arról, hogy a kormány fontolgatná: ismét kinyissanak-e a boltok vasárnap. Erről maga a párt frakcióvezetője, Harrach Péter mesélt az Indexnek.

Harrach szerint ugyan a KDNP javasolta a vasárnapi boltzárat, a megvalósításban már nem volt szerepe, így a kormánynak nem kellene egyeztetnie pártjával, ha újra akarná nyitni az üzleteket.

A boltzárat egy éve vezették be, arra a kérdésre, hogy az ebből eredő népszerűségvesztés árthat-e a KDNP-nek, Harrach így válaszolt: „Nézze, abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a KDNP-nek világnézeti kispártként nem kell kétségbeesnie a népszerűségének növekedése vagy csökkenése miatt. Úgy érzem, hogy az a támogatottságunk mindig megvan, amire szükség van, és ha következetesek vagyunk, azt a támogatóink jó néven veszik.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.