Perel a pedagógus, 140 ezret követel

Czédly Mariann szerint a tényleges túlórák miatt 140 ezer forinttal tartoznak neki.

MNO
2016. 03. 29. 6:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olyan sok gyereket kell tanítani, hogy a rendes munkavégzésre az iskolában kötelezően eltöltendő 32 óra alatt sem volt lehetőség – erről beszélt az RTL Klub Házon kívül című műsorában Czédly Mariann. Mint a huszonöt éve tanító fejlesztőpedagógus közölte, kozmetikázott naplókat kell vezetni, hiszen meg van határozva, mit lehet beírni és mit nem. Ő folyamatosan jegyezte a ténylegesen munkával töltött órák számát is, és úgy számolta, ezek miatt 140 ezer forinttal tartoznak neki. Beszélt az igazgatóval, illetve a tankerületi vezetővel is, s azt mondták neki, ezt nem lehet elszámolni. Emiatt Czédly beperelte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot. Utóbbi egyébként azt mondta, ha kötelezik rá, fizetni fog.

A fejlesztőpedagógusról a műsorban kiderült: immár húsz helyett negyven főt kell tanítania, és a papírmunka is jóval több lett.

Az RTL Klub műsorában a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét vezető Mendrey László arról beszélt: számos helyen van olyan szóbeli utasítás, hogy nem írhatnak be a pedagógusok 32 óránál többet.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.