Két hétig új trolibuszvonalon járhat Szegeden

A műszaki tesztben a 2013-ban vásárolt, akkumulátorral felszerelt Ikarus-Skoda trolibuszok vesznek részt.

MTI
2016. 04. 09. 10:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Török Mónika közölte, az Ikarus-Skoda típusú önjáró trolibuszok két héten át a Mars tér és a Baktó Völgyérhát utcai végállomások között reggel 6 és este 8 óra között közlekednek a megszokott autóbuszok követési idejét sűrítve.

A műszaki tesztben a közlekedési társaság által 2013-ban vásárolt, akkumulátorral felszerelt Ikarus-Skoda trolibuszok vesznek részt. A járművek akkumulátorral teszik meg a vezeték nélküli szakaszt, majd a járművek a kiépített hálózathoz érve áramszedőjükkel ismét csatlakoznak a felsővezetékekhez.

A műszaki tesztre – amely semmilyen plusz infrastruktúra kiépítését nem igényli – az ad lehetőséget, hogy az SZKT és a Szegedi Tudományegyetem konzorciumi tagként részt vesznek az EU Horizon 2020 programjában, az ELIPTIC kutatási fejlesztési pályázaton, amely célja autóbuszvonal kiváltásának vizsgálata akkumulátoros járművekkel. A projektben a Szegedi Tudományegyetemmel közösen az utasok véleményét is kikérik tapasztalataikról – tudatta a közönségkapcsolati főmunkatárs.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.