Lehallgatták Lagzi Lajcsi ügyvédjét?

Mielőtt elvittek a rendőrök, felhívott valaki és találkozót kért – állította a zenész.

Szemán László
2016. 04. 30. 3:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy televíziós társaság tulajdonosa négy nappal korábban megmondta Galambos Lajosnak, azaz Lagzi Lajcsinak, hogy őt és feleségét is elviszik a rendőrök – mondta egyebek mellett az Átlátszó.hu-nak a zenész. Lajcsi korábbi nyilatkozataiban már utalt rá, hogy olyan embernek köszönhetik a meghurcoltatásukat, akinek megsértette az érdekeit. Az internetes portálnak azt is kifejtette, hogy a vele történteknek része lehet a televíziós múltja.

– Nagyon érdekesnek tartom azt, hogy mielőtt elvittek a rendőrök, felhívott valaki és találkozót kért. Erre a MOM Parkban került sor. Az illető ott elmondta, engem és a feleségemet is elvisznek majd a rendőrök. Én ezen nevettem, de négy napra rá be is következett. Az illető személyéről annyit szeretnék csak mondani, hogy egy televíziós társaság tulajdonosa. Az biztos, hogy ha vége a büntetőeljárásnak, nem hagyom a történteket szó nélkül, hogy velem és a családommal ezt tették, még az is lehet, hogy jogi úton veszek elégtételt – nyilatkozta Galambos Lajos.

A mulatós zenész eltúlzottnak tartja a vele szemben közművek megkárosítása és vesztegetés miatt folytatott büntetőeljárást. Állítja: a gyermekeire sem voltak tekintettel a rendőrök, és hogy a börtönben megpróbálták a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) emberei volt vezető védője ellen fordítani. Szilágyi Roland ügyvédet a Budapest Környéki Törvényszék döntése alapján egyébként tavaly decemberben kizárták az eljárásból összeférhetetlenség miatt. A kizárásról szóló okiratokból Lajcsi szerint kiderült, hogy az ügyvédi iroda mobiltelefonjait is lehallgathatták, mert a nyomozó hatóság részéről pontosan tudták, hogy melyik készüléket ki használta.

– Felmerült bennem emiatt, hogy ha valóban lehallgatták az ügyvédemet, akkor sérültek-e az alkotmányos jogaim. Emellett pedig felháborítónak tartom, hogy megpróbáltak a védőmmel szembefordítani – szögezte le a trombitaművész, aki szerint a börtönben a NVSZ emberei többször is megkeresték őt, hogy tegyen vallomást az egykor a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál dolgozó Szilágyi ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.