Már a Magyar Idők is alapítványi kifizetésekről ír

Természetesen nem a Századvégnek terített vagyonokról cikkeznek, a Political Capital perre megy.

MNO
2016. 04. 18. 6:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cikk arra a zárójelentésre hivatkozik, amelyet a parlament szakbizottsága a polgári elhárítás és a cég közötti, a Gyurcsány-kormány idején kötött szerződések feltárására indított vizsgálat alapján készített – számol be a távirati iroda

Mint írják, egy 2007 januárjában kötött szerződés alapján az Egymásért alapítványnak olyan külsős vállalkozást kellett keresnie, amely radikális szervezetek internetes tevékenységét figyeli, és erről írásban beszámol. Abban is megállapodtak, hogy az NBH készpénzben átad az alapítvány képviselőjének mintegy 23,5 millió forintot, amelyet az eljuttat a további közvetítést ellátó szervezet részére. A dokumentumokat a később, 2012-ben milliárdos csempészet és sikkasztás miatt hat évre ítélt, majd 2015-ben feltételesen szabadlábra helyezett Földesi-Szabó László írta alá az alapítvány képviseletében.

A vizsgálatot lezáró jelentés szerint a polgári elhárítás állományában felrótták, miért a baloldalhoz kötődő cég végzi azokat a nyílt forrású hírszerző feladatokat, amelyekre az NBH-nak is megvan a saját szerve – írta a lap. A cikk kitér arra, hogy a megállapodást ellenző információs igazgatót felmentették hivatalából. A jelentésből kiderült, hogy a cégcsoportnak az NBH 2006 decembere és 2009 között 190 millió forintot fizetett ki – olvasható a Magyar Időkben.

A kormánypárti lap felháborodása a haveri alapítványokon nem sokkal az után jön, hogy a Századvégnek kifizetett milliárdokról egyre több részlet derül ki. A témában alább olvashatja a Magyar Nemzet vezércikkét, ha pedig a másik botrányintézmény, a jegybank és az alapítvány között átfolyt százmilliókról szeretne olvasni, azt itt teheti meg. Ismert, a Vs.hu a közelmúltban kezdte meg kiteregetni a Századvégtől kiperelt iratokat.

„Az Alkotmányvédelmi Hivatal által a honlapján közzétett, a Political Capital szerződéseihez kapcsolódó dokumentumok közé – tévedésből vagy megtévesztő célzattal – olyan dokumentumok is kerültek, amelyeknek semmi közük a cégcsoporthoz. A Magyar Idők mai cikkében megjelent vád nettó hazugság, emiatt a PC pert indít a lap ellen. Ezeket az alaptalan vádakat már jogerős bírósági ítélet is cáfolta” – írja közleményében az elemzőintézet.

Ezekkel kapcsolatban a Political Capital kijelenti:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.