Meglepődik, ha megtudja, ki követheti Áder Jánost

Már a kormányülésen is szóba került, hogy „szíve szerint” Balog Zoltánt jelölné államfőnek a miniszterelnök.

MNO
2016. 04. 09. 10:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Népszabadság értesülése szerint már a kormányülésen is szóba került, hogy „szíve szerint” Balog Zoltánt jelölné államfőnek a miniszterelnök. A miniszterek előtt csak közvetve beszélt Orbán a témáról, de a lap forrása szerint egyértelműen Balogra utalt a kormányfő által elmondott dilemma: lehet-e református az államfő, ha az ország miniszterelnöke is református? Az egyik kormánytag úgy tudja, hogy Orbán már tett is utalást Balog Zoltánnak az elképzeléséről.

Orbán Viktor nem szeretné, ha Balog miatt ellenérzés támadna Erdő Péter esztergom–budapesti érsekben és a katolikus egyházban. A Népszabadsághoz eljutott információk szerint az emberi erőforrások miniszterét Kövét László ajánlotta a kormányfőnek azután, hogy hozzá is eljutottak olyan hírek, miszerint a köztársaságielnök-jelöltek listáján az Országgyűlés elnökének a nevét sorolják az első helyre.

Balog Zoltán ismerői örömmel értesültek a kormányfő tervéről, ugyanakkor „más neveket is hallani az államfői poszt várományosaként. [ ] Most Maróth Miklós Széchenyi-díjas akadémikusra, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem volt dékánjára is felhívták Orbán Viktor figyelmét” – írja a lap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.