Sztrájk: a PDSZ figyelembe veszi a Klik „diktátumát”

A szakszervezet arra kéri az iskolákat, hogy reggel 8–10 óra között oldják meg a diákok felügyeletét.

MTI
2016. 04. 09. 18:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakszervezet az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett, munkabeszüntetésével a közoktatásban kialakult, az ország jövőjét veszélyeztető helyzet ellen tiltakozik.

Mendrey László, a PDSZ elnöke a távirati iroda megkeresésére kifejtette, a figyelmeztető sztrájkot a Tanítanék mozgalom ugyanerre a napra meghirdetett polgári engedetlenségi akciójának támogatására szervezték meg azért, hogy a tanároknak lehetőségük legyen jogszerű módon is kifejezni nemtetszésüket. Elmondta azt is, szeretnék, ha más szakszervezetek is csatlakoznának pénteki akciójukhoz, tagjaikat pedig arra kérik, vegyenek részt a pedagógus-sztrájkbizottság április 20-ra szervezett, országos méretű munkabeszüntetésén, amennyiben az jogszerű lesz.

A PDSZ utóbbival kapcsolatban közleményében hangsúlyozta, az országos sztrájk elégséges szolgáltatását nem tartják azonosnak az április 15-i munkabeszüntetés feltételeivel.

Az április 20-i egész napos országos sztrájkot a pedagógusok sztrájkbizottsága hirdette meg, amelynek három tagja a Pedagógus Szakszervezet (PSZ), az Oktatási Vezetők Szakszervezete, valamint a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet. A PDSZ nem tagja a sztrájkbizottságnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.