Az Autóklub is nekiment a „radikális zsarolóknak”

A Magyar Autóklub beállt Tarlós István főpolgármester mellé: szerintük is sok a bringás fejlesztés.

MTI
2016. 05. 02. 18:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Autóklub hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az elmúlt években több, a kerékpáros közlekedést támogató intézkedést vezettek be, ennek eredményeként ez a közlekedési forma egyre népszerűbb lett a fővárosban, ugyanakkor a baleseti statisztikák és a klubtagok visszajelzései alapján „a közlekedésbiztonság helyzete vegyes képet mutat\".

Közölték: időszerűnek és indokoltnak tartják, így egyetértenek azzal, hogy az elmúlt időszakban hozott intézkedések hatását értékeljék, és elvégezzék a szükséges korrekciókat. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy a döntés előkészítésekor minden közlekedő, autós, motoros, kerékpáros és gyalogos érdekeit és szempontjait figyelembe kell venni.

A Magyar Autóklub szakembereivel kész részt venni a fővárosi önkormányzat által szervezett, a kerékpáros közlekedés szabályrendszerét megvitató kerekasztal-megbeszélésen – olvasható a közleményben.

Tarlós István főpolgármester múlt pénteken a kerékpáros közlekedést érintve arról beszélt, a kérdéssel foglalkozó munkacsoportba a kerékpárosok képviselői mellett valószínűleg meghívja az autósok képviselőit is, az Autós Nagykoalíció kérésének eleget téve.

A budapesti bringaháború április közepén durvult el, amikor a Magyar Kerékpárosklub megszerzett egy városházi iratot, amelyen fejlesztések visszacsinálásáról lehetett olvasni. A Fővárosi Önkormányzat akkor radikális zsarolóknak és terroristáknak nevezte a bringásokat egy közleményben, ám végül Tarlós leült a Kerékpárosklubbal és megegyezett velük: ők is részt vesznek a felülvizsgálatban. A főpolgármester az ügyben sokszor beszólt a bringások mellé állt Vitézy Dávid volt BKK-vezérnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.