Bemutatjuk az új metrókocsikat

A fehér „giliszták” garantált élettartalma huszonöt év. Képgaléria.

MNO
2016. 05. 28. 16:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról az MNO is beszámolt: 26-án hajnali egy órakor begördült a Kőér utcai metrótelepre az első új metrószerelvény, a lengyeleknél rákerült graffitik már nincsenek rajta. A Metrovagonmas által felújított hat kocsit május 12-én indították útnak Budapestre – számolt be az MTI. Az orosz cég korábban arról tájékoztatott, hogy a felújítás után jelentősen növekedett a szerelvény megbízhatósága, könnyebbé vált a karbantartása, csökkent az energiafogyasztása, kényelmesebbé és esztétikusabbá vált, javultak a metróvezetők munkafeltételei. Teljesen felújították a vagonok utasterét, a vezetőfülkét és a műszerfalat, korszerűsítették a vezérlő-, a videomegfigyelő és a biztonsági rendszert.

A BKV és a Metrovagonmas tavaly augusztusban írta alá a 3-as metróvonal járműparkjának korszerűsítéssel egybekötött felújításáról, valamint az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások és eszközök szállításáról szóló szerződést. Az orosz cég 219,1 millió euróért végzi el a 37 – egyenként hat kocsiból álló – szerelvény felújítását. A járművek garantált élettartama huszonöt év.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.