„Ha fiatal vagy, akkor tuti szoci vagy!”

A csodálatos megállapítás az MSZP elnökjelöltjétől, Szanyi Tibortól származik.

FB
2016. 05. 03. 7:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szocialista EP-képviselő Tumblr mikroblogja igazi aranybánya, a párt elnökségéért is induló politikus itt szokta ugyanis kifejteni véleményét a világ dolgairól. A hétfő estét egy erős kijelentéssel zárta: „Ha fiatal vagy, akkor tuti szoci vagy!”

Természetesen követői közül sokan kiakadtak a nem alátámasztott mondaton, volt, aki azt írta, hogy akkor ő nem fiatal, más pedig azt írta: „Legrosszabb esetben nemzetiszoci”, egy harmadik felhasználó szerint ilyen mondatokkal akar az MSZP fiatalosnak tűnni. Így kedd reggel Szanyi Tibor megmagyarázta, mire gondolt.

„Irtózom attól, amikor egy párt, mozgalom stb. »fiatalos« akar lenni” – írta Szanyi, aki olyan MSZP-t szeretne, amelynek a gondolatmenetével mindenki, így a fiatalok is tudnak azonosulni. És hogy miért szocik a fiatalok? „A baloldaliság alapból közösségiséget, igazságosságot és szolidaritást jelent, márpedig ezekben a fiatalok a legjobbak. Ezért szocik” – írta az EP-képviselő.

Kedd reggel a pártelnökségre gyúró Szanyi a Hír TV Reggeli járat című műsorának vendége is volt, a beszélgetést itt megtekintheti:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.