Megszüntették az eljárást Hunvald György ellen

A Kúria hatályon kívül helyezett két korábbi ítéletet és megszüntette a büntetőeljárást.

MNO
2016. 05. 05. 10:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hunvald György a blogján tudatta a hírt. Mint ismert, korábban a politikust két különböző ügyben ítélték el: egy esetben hivatali visszaélés és magánokirat-hamisítás miatt kapott egy évet, egy másikban hűtlen kezelésért és hivatali visszaélésért két és felet – ez utóbbi ítélet ügyében a politikus perújítást kért. Hunvald most jelezte: ma vette kézhez a Kúria végzését, melyben arról értesítik, hogy a perújításban megjelölt indokai alapján hatályon kívül helyezték a Szegedi Ítélőtábla jogerős ítéletét és megszüntették a büntetőeljárást ellene.

Budapest hetedik kerületének korábbi polgármestere szerint korábban a „súlyosan tisztességtelen és jogsértő eljárás egy alapvető eljárásjogi hiba miatt alakult ki, melynek oka a Szegedi Ítélőtábla jogsértő eljárásán alapul”. Ezzel a politikus arra utalt, hogy a szegedi bíróság a „felmentő ítéleti rendelkezést nem minősítette ítélt dolognak, így nem tekintette a perújítás alapjának”.

A Hunvald által közzétett végzésből kiderül, hogy a Kúria most a vádlott perújítási kérelmének helyt adott azon az alapon, hogy ugyanazon cselekmény miatt kétszer ítélték el – írja a Mandiner. Emiatt a Kúria folyamatban lévő eljárásokat megszüntette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.