Nyomoznak Pukli István ellen

Az igazgató ügyvédje, Magyar György szerint nem igaz, amit a feljelentés állít.

Hutter Marianna
2016. 05. 24. 4:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem értesítették arról, hogy nyomozás folyna ellene – ezt nyilatkozta lapunknak Pukli István. A Teleki Blanka Gimnázium igazgatóját lapunk azzal kapcsolatban kereste, hogy a Blikk tegnap közölte: nyomozást indított ellene a Budapesti Rendőr-főkapitányság egyik bűnügyekkel foglalkozó osztálya a feljelentéseiről ismert Tényi István kezdeményezésére. Tényi közfeladati helyzettel való visszaélés gyanújával tett bejelenést még néhány hete, mert szerinte a Teleki Blanka Gimnáziumból egy angoltanár „felmondásra kényszerült” az igazgató miatt.

Lapunk megkeresésére Pukli István ügyvédje, Magyar György is megerősítette, nem tudnak arról, hogy nyomozás folyna az igazgató ellen. A jogász hozzátette, még ha igaz volna is az, amit a feljelentés állít – amit az ügyvéd egyébként határozottan cáfolt –, akkor is az érintett tanárnak kellett volna elégtételt venni munkaügyi eljárás keretében, nem a büntetőfeljelentés ennek az eszköze.

Mint ismeretes, Pukli István a januárban kezdődött pedagógustiltakozások vezéralakja, a Tanítanék Mozgalom egyik vezetője. A közoktatás helyzete ellen tiltakozó tanárok március 15-i demonstrációján ő jelentette be, hogy egyórás munkabeszüntetést tartanak, ha a miniszterelnök és az államfő nem kér bocsánatot azoktól a közalkalmazottaktól, akiket jogsérelem ért 2010 óta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.