Tízezrek bámulták a Dunát délután

A győri egyetem nyerte az egyre inkább hagyománnyá váló regattát.

MTI
2016. 05. 07. 21:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Méhes Csaba, az esemény kommunikációs koordinátora arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a győriek mögött a második helyen a Cambridge-i, a harmadikon pedig a Budapesti Corvinus Egyetem hajója futott be, az Oxfordi Egyetem lett a negyedik. A viadalon a két külföldi vendégegyetem gárdája mellett hat magyar egyetem profi evezőscsapata indult.

Az amatőr sárkányhajós futamokon tizenöt magyar egység vett részt, itt a Testnevelési Egyetem győzött a győri Széchenyi István Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem előtt.

A versenyzők a Duna legszebb fővárosi szakaszán eveztek végig, így a szurkolók a Lánchídtól, illetve a Parlamenttől egészen a Műegyetem rakpartig lelkesíthették egyetemük csapatát. Az evezősök 2000 métert, a sárkányhajósok pedig több mint 3000 métert teljesítettek. Mindkét verseny előfutamokból és döntőből állt.

Az egész napos, ingyenes fesztiválra – a szervezők reményeinek megfelelően – több tízezren látogattak ki. A regatta idejére leállították a dunai hajóforgalmat, a fesztivál központi helyszínét, a Műegyetem rakpartot pedig lezárták az autók elől.

A Műegyetem rakparton napközben a szurkolásé és a sportolásé volt a főszerep, estére viszont hangulatos fesztivállá alakul a regatta, és a tervek szerint hajnalig tart a buli.

A szervezők célja, hogy közelebb hozzák egymáshoz az egyetemeket, felhívják a figyelmet a sportos életmód fontosságára, építsék Budapest imázsát, és szemléltessék a Duna sokszínű kihasználási lehetőségeit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.