Véletlenül kapott 45 milliót Novák Előd testvére

Csobay-Novák Tamás azonnal észrevette a hibát, és visszautalta a túlfizetést.

MNO
2016. 05. 25. 12:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csobay-Novák Tamás számlájára 45 millió forint érkezett. Véletlenül. Ugyanis a férfi fordítóirodájának német ügyfele 147 ezer forint helyett 147 ezer eurót utalt át – írja a Blikk. Novák Előd, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnökének bátyja azonnal felvette a kapcsolatot a külföldi vezetővel, és visszautalta a túlfizetést.

„Családos ember lévén ennyi pénznek természetesen nálunk is meglett volna a helye. Mi azonban nem az a fordítóiroda vagyunk, amely lenyeli az ügyfelek pénzét. A korrektség és a tisztesség útját járjuk” – mondta az 1×1 Fordítóiroda vezetője.

Novák Előd az esettel kapcsolatban Facebook-oldalán közölte, hogy büszke testvérére. „Vajon hány politikus lenne képes mondjuk egy ilyen összegű korrupciós ajánlatnál ugyanilyen tisztességesen eljárni?” – fogalmazott.

A bulvárlapnak egyébként dr. Kónya Tamás ügyvéd azt mondta, hogy Csobay-Novák Tamás jogilag is köteles lett volna visszafizetni a tévedésből kapott összeget, amire előbb vagy utóbb a cég is felszólította volna. Az elévülési idő ilyen esetben öt év.

Korábban egyébként egy nagykőrösi férfi kapott 10 ezer helyett 6 millió forintot munkáltatójától, s a hatalmas összegből 4 milliót azonnal elköltött, a cég utána már hiába követelte vissza pénzét. A férfinak azóta az elköltött összeget 30-40 ezer forintonként kell törlesztenie.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.