Fővárosi kórházakat mentene a Jobbik

A Jobbik aláírásgyűjtést kezdett kedden a budapesti Szent János Kórház fejlesztéséért.

MTI
2016. 06. 14. 14:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lukács László György, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese az intézmény előtt tartott sajtótájékoztatóján úgy értékelt: a János- és a Péterfy Sándor utcai Kórház vesztese lesz a fővárosi egészségügyi átalakításoknak, a kormány „zsákutcába tolta” a két intézményt.

Üdvözölte, hogy 330 milliárd forint érkezik az ágazatba, ugyanakkor jelezte, hogy szerintük mindkét intézménynek helye van az aktív ellátásban.

Képviselőtársa, Gyöngyösi Márton szóvá tette, hogy a kormány a helyiek megkérdezése nélkül hozza meg a döntéseket, a terveket pedig elhamarkodottnak, átgondolatlannak és koncepciótlannak nevezte.

A frekventált helyen álló János-kórházban széles ellátási rendszer működik, ezek elköltöztetése ellentétes a helyiek érdekeivel – mondta a jobbikos politikus, aki azt is felvetette, hogy elbocsátásokhoz vezethet, ha kisebb ágyszámmal jönnek létre a szuperkórházak.

Szaniszló Adrienn, a Jobbik II. kerületi választókerületi elnöke arról számolt be, hogy az I., a II. és a XII. kerület forgalmas részein összegyűjtött aláírásokat eljuttatják Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek és Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkárnak, s bíznak abban, hogy sikerül hatást gyakorolniuk a kormány döntéshozatalára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.