Éhségsztárjk a magyar határnál?

Mintegy 130 menekült gyalogol a magyar határ felé Belgrád felől.

MTI
2016. 07. 24. 10:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bevándorlók azt mondják: azért jönnek, hogy a határzár és a szigorú szabály ellen tiltakozzanak. Egyikük szerint 3-4 napig akarnak majd éhségsztrájkolni a magyar határnál – tette hozzá a M1-en bejelentkező egyik tudósító.

Eredetileg mintegy 300-400, főleg afganisztáni és pakisztáni migráns indult útnak péntek délután Belgrádból a magyar határ felé gyalog, abban a reményben, hogy ha odaérnek, továbbmehetnek Nyugat-Európa felé. Útjukat Belgrád külvárosában a rendőrök biztosították.

A migránsok beértek Hajdújárásra. Nagyon elszántak, nem akarnak visszafordulni, bíznak abban, hogy a tömeg nyomására a magyar hatóságok megnyitják a határt. Valamennyien Ausztriába és Németországba készülnek – mondta el az M1 tudósítója vasárnap délelőtt.

A szerbiai menekültügyi főbiztosság vasárnap délelőtti közlése szerint a menetben haladó migránsok közül előzőleg többen is feladták az összesen mintegy 200 kilométeres gyalogút megtételét, voltak, akik egyáltalán nem folytatták útjukat, 124-en pedig az éjszaka vonattal indultak el a táv felénél található Újvidékről a magyar határ közelében fekvő Szabadkára.

A főbiztosság tájékoztatása szerint 33-an busszal folytatták útjukat Szabadkára, 64-en pedig a közép-szerbiai Bogovadja befogadóközpontjába utaztak.

A szerb–magyar határon jelenleg körülbelül 865 migráns tartózkodik, 650-en a Horgos-Röszke átkelő közelében, 215-en pedig a Kelebia-Tompa átkelőnél.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.