Kósa Lajos véleménye a magyar baloldalról

A terrorizmus és a migráció kéz a kézben jár – jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője.

MTI
2016. 07. 19. 7:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vajon meddig kell várni arra, hogy az Európai Unió és a baloldali pártok rájöjjenek, hogy a terrorizmus az egész európai életforma ellen irányul, és megváltoztassák álláspontjukat? – tette fel a kérdést a Fidesz frakcióvezetője.

Az Európába érkező migránsok ugyanis nem akarnak integrálódni – tette hozzá a kormánypárti politikus.

Kósa Lajos, aki az Országgyűlés rendészeti bizottságának elnöke is, beszámolt arról, hogy a bizottság a röszkei látogatásakor példásnak ítélte a tranzitzóna működését. Svéd és finn rendészeti szakemberek is hasonlóan nyilatkoztak az intézményről – tette hozzá.

Orvos, videotolmács áll a migránsok rendelkezésére, és akinek a kérelmét befogadhatónak ítélik, azok táborban várhatják meg menekültkérelmük elbírálását – mondta.

A gondot az jelenti – folytatta –, hogy a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársai szerint a migránsok 90-95 százaléka nem együttműködő. Nem mutatnak be úti okmányt, hamis adatokat közölnek, és miközben például azt állítják, hogy Szíriából jöttek, nem beszélnek arabul. Az pedig nem igaz, hogy a magyar hatóságok fizikailag bántalmazzák a bevándorlókat – fűzte hozzá.

A Fidesz frakcióvezetője arról is szólt, hogy tapasztalatai szerint a magyar baloldal bevándorláspárti, minden eszközt felhasznál a migráció támogatására.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.