Matolcsy unokatestvére „lakást vett” Matolcsy fiának

Szemerey Tamás egyik cégével megvette, másikkal felújíttatta a lakást, és átengedte Matolcsy Ádámnak.

MNO
2016. 07. 19. 6:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jegybanki alapítványi botrány egyik kulcsszereplője, Szemerey Tamás bankár-vállalkozó az utóbbi időben sokat segít unokatestvére, az MNB-elnök Matolcsy György fiának. A Szemerey tulajdonában álló Növekedési Hitel Bank 2015 végén félmilliárdos kölcsönt adott a fiatalembernek, hogy az megvehesse a veszprémi Balaton Bútorgyárat. Nem sokkal később a Szemerey érdekeltségébe tartozó Raw Development vállalta Matolcs Ádám balatonfüredi házának felújítását is – a cég jegybanki alapítványi megbízásokat is kapott, mielőtt balatoni beruházásba fogott volna.

A legutóbb pedig az derült ki, hogy a szintén Szemerey-érdekeltség Kaláris-Haris Üzletház Kft. – amely korábban kapott pénzt a Növekedési Hitel Banktól – megvette 2015 elején a XIII. kerületi Riverloft-ház egyik tetőtéri lakását, amelyen 150 milliós jelzálog volt, de azt 2016 elejére eltüntették – írja a Népszabadság keddi számában. A kétszintes, 230 négyzetméteres lakást szintén a Raw Development újította fel (50 millió forintból), amelynek honlapján a referenciák között szerepelt is a lakás, egészen addig, amíg a lap el nem kezdett érdeklődni utána Matolcsy Ádámnál.

Merthogy a Népszabadság információi szerint a lakást Matolcsy György bútorgyár-tulajdonos fia használja, ezt a Riverloft-ház portaszolgálata is megerősítette, egy szemtanú szerint pedig legalább egy éve él benne Matolcsy Ádám. Aki egyébként azt közölte a lappal, hogy nincs lakása a Riverloft-házban, ellenben az I. kerületben van ingatlanja – egy, a Parlamentre néző, budai Vár aljában lévő 110 méteres lakásról van szó, ami 2010 elején került az akkor 24 éves fiatalember tulajdonába.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.