Nem maradt állás nélkül Habony hitelezőjének testvére

Az Eximbank segélyhiteleivel foglalkozhat Tombor Bálint.

MNO
2016. 07. 25. 12:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A portál a kinevezés híréről megkérdezte a minisztériumot, ahol azt a választ kapta: „A Külgazdasági és Külügyminisztérium Eximbankot felügyelő államtitkára Szabó László, így a hatékonyabb munkavégzés érdekében a jövőben az Eximbank kötött segélyhiteleit is Szabó államtitkár úr felügyeli. Tombor Bálint Mikola István munkatársaként foglalkozott eddig a segélyhitelekkel, a jövőben ugyanezt a munkát végzi Szabó László felügyelete mellett.”

A válaszból kiderül: Tombor úgy foglalkozhatott az Eximbank kötött segélyhiteleivel Mikola István beosztottjaként, hogy az Eximbankot közben még csak nem is Mikola, hanem egy másik államtitkár felügyelte – írja az Index, hozzátéve: most pedig Mikola hiába vált meg Tombortól, a távozó kabinetfőnök nemcsak új pozíciót kapott, de megtarthatta korábbi feladatát is.

Egy 2008-as életrajz szerint egyébként Tombor Bálint 1996-ban a Szegedi Orvostudományi Egyetemen gyógyszerészként végzett, majd hazai és külföldi egyetemeken folytatott gyógyszerészeti kutatásokat, illetve különböző gyógyszeripari, gyógyszerkutató és gyógyszerfejlesztő cégeknél dolgozott. Az életrajz ugyanakkor megemlíti, hogy Tombor a szabadidejében a vitorlázás mellett gazdasági diplomáciát is tanult.

Tombor Bálint annak a Tombor Andrásnak a testvére, akiről Habony Árpád az ellene indult NAV-vagyonosodási vizsgálat során azt állította, többek közt az ő 20 milliós magánhiteléből élt az utóbbi években – emlékeztetett a portál, hozzáfűzve: a luxusfogyasztásait nem igazán leplező tanácsadó másik nagy hitelezője Andy Vajna.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.